Jennie-Lie

Unni 4 månader

Som jag nämnde i inlägget innan så blir Unni 4 månader IDAG! Jisses en tredjedel av ett år har gått. Igår vart jag lite nostaligisk och låg och kollade på vår förlossnings storie (ligger under min profil på instagram om ni vill kika) och på alla bilder från de första dagarna. Kan inte förstå vart tiden tagit vägen, jag kan heller inte förstå hur vi någonsin haft ett liv utan denna böna?

Förra månaden så skrev jag att hon inte tog flaskan alls, men det har faktiskt vänt! Hon har en flaska som hon kan ta, dock så tror jag inte att hon äter ett fullt mål utan bara ca 90 ml åt gången, ibland inte ens det. Jag funderar på om det kan vara något med tungan eller tekniken som gör att det stökar lite, ska be BVC kolla detta nästa gång. Men nu börjar jag jobba 50% och Hampus är pappaledig 50%, vi får se hur det går helt enkelt!

Unni snurrar runt åt båda hållen utan problem, hon gillar inte alls att ligga på rygg längre utan vänder sig fort till mage, och några gånger så har hon fortsatt rulla runt så hon tagit sig en bit. Hon kan även putta sig runt på magen om hon ser något intressant som hon vill följa med blicken. Greppar hyffsat bra, mest med vänster handen faktiskt.

Det finaste just nu är hur glad hon blir när hon ser eller hör Leia och Mattis. Det syns att hon redan nu känner igen dom och gillar deras närhet. Leia och Mattis älskar Unni tillbaka och säger det flera gånger per dag och pussar henne alltid hejdå innan förskolan.

Hon är verkligen världens lättaste lilla tjej, några gånger har hon dock blivit lite rädd om någon annan hållt i henne och hon inte riktigt är beredd. Annars gråter hon väldigt sällan och sover i princip hela nätterna, dock äter hon fortfarande en eller två gånger per natt men somnar om direkt och jag kan lyfta över henne till hennes säng och babynestet utan att hon vaknar.

Favoritsaker just nu är att leka med tungan, hon har alltid hållit på mycket med tungan men nu är den hur kul som helst att sträcka ut i tid och otid. Stoppa fingrarna i munnen är ungefär hur gott som helst och babblarna börjar vara väldigt intressanta. Perfekt när mamman eller pappan behöver få några minuter själv att t.ex stoppa in disk i maskinen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats