Jennie-Lie

Unni 1 1/2 år

Så, några månader för sent så kommer här Unnis 1 1/2 års uppdatering och BVS besöket som vi var på innan sommaren. Så jag skriver som i nutid men det var alltså några månader sen.

Åndå sen Unni började gå så har hon varit vår lilla virvelvind, jag kommer ihåg att det inte dröjde länge från första stegen tills hon började klättrade upp på alla våra bord. Vi lyfte ner och hon klättrade upp. Vid 1 1/2 år tog hon det hela till en helt ny nivå. Hennes favoritsyssla är att klä av sig, hon vägrar verkligen ha på sig kläderna och på förskolan så har de börjat sätta jackan bak och fram när det är kallt för att hon inte ska kunna ta av sig den (smart tips till er alla som också har barn som inte vill ha kläder).

Hon älskar att vara ute, hon kan vara ute hur länge som helst utan att bli trött. På dagarna så sover hon en gång numera, men då kan hon sova allt mellan 1 – 3 timmar.

När vi var på BVC besöket så skrattade vår sköterska gått åt Unni och alla hennes fasoner. Unni klättrade själv upp för rutschkanan och åkte ner och sprang omkring. Så motoriskt är hon väldigt tidig och tycker om att röra på sig.
Däremot så ska de tydligen vid 1 1/2 år kunna säga ungefär 8 ord. Unni säger bara ”Mamma” än så länge. Vi känner oss inte oroliga alls över det här. Unni har alltid varit en väldigt tyst bebis och mer fokuserat på det motoriska. Jag menar hon vände sig från mage till rygg när hon bara var 2 månader, ålade när hon var 4 månader och gick utan problem när hon var 10 månader. Så det är klart hon inte haft tid att lära sig talet. vår sköterska var inte heller ett dugg orolig för det utan vi fortsätter bara att gå på kontroller som vanligt.

Tänder har hon massa av, det saknas två uppe och två nere just nu och kanske någon kindtand (svårt att se utan att hon biter tag i mig). Unni är verkligen vår lilla solstråle, hon vaknar 05:30 och då är det full rulle på en gång. Hon skrattar och springer runt och framförallt älskar hon när Mattis brottas omkring med henne eller om Leia stoppar om henne i soffan. Det syns verkligen att hon ser upp till och vill leka med sina syskon.

Nu vid 1 1/2 år så har hon storlek 92 på kläder och mycket av de kläder som Leia precis vuxit ut stoppar vi direkt in i Unnis garderob. Så hon är fortfarande en stor och robust tjej.
Längd: 90,5 cm
Vikt: 13,6 kg

Det finns heller ingen som Unni älskar så mycket som sin pappa, hon är verkligen en pappagris och sover absolut bäst med Hampus. Tror även att Hampus faktiskt sover bäst med Unni också, dom har alltid haft ett speciellt band och det är så vackert att se.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats