Jennie-Lie

Ny frisyr på Mattis

Dagen innan tvillingarna fyllde 4 år så hade vi bokat in en frisörtid, det var verkligen dags då tovorna inte var nådiga.
Hur som helst hade vi tänkt att som tidigare (de har klippt sig två gånger innan) att vi toppar och fräschar till håren. Men så kom vi dit. Mattis ville klippa sig först, och när han sätter sig i stolen och Elin vår frisör frågar hur han vill klippa sig så säger han
”Jag vill ha lika hår som pappa”. Japp, där kom svettningarna från den här mamman. Men jag tror ju helt på att låta barnen bestämma själv om sina kroppar, sitt utseende och stil, så jag ville bara vara säker på att han inte ångrade sig. Det är ju som ni vet lite svårt att ångra sig när det gäller håret. Frågade flera gånger om han var säker och han var så säker, men vi började med att bara klippa det till strax ovanför axlarna.

Mattis innan besöket hos frisören.

När Elin hade klippt av ganska mycket, men fortfarande så det var en lång frisyr så frågade vi honom om det var bra. Han skakade bestämt på huvudet och sa ”Nej, kortare, som pappa!”.

Jaha. sa Elin. Då blir det kort!

Men vet ni, Mattis satt så himla stolt i stolen. Han fick titta på telefonen, det kliades lite när allt hår trillade ner, men han satt där så länge och var så duktig. Han har så himla mycket hår den här pojken.
När han var klar och tittade upp så såg man hur otroligt stolt han var, han speglade sig länge länge och när han fick hoppa ner från stolen sprang han direkt till nästa spegel och tittade länge, gjorde roliga grimaser och man såg hur nöjd han var.

Mattis efter Elin satt saxen i håret.

Såhär fin blev han alltså, han växte flera år på en gång och blev en så stor kille. Alla som sett honom och säger att de knappt känner igen honom, det gör honom bara ännu stoltare och gladare. Han har inte ångrat sig en sekund, eller jo en gång ville han ha en fläta så då fick jag förklara att det var svårt med nya frisyer, men sen var det inte mer med det. Mamman har inte heller ångrat det, han är bara så fin, i allt! Min vackra, vackra Mattis!

Låter ni barnen bestämma frisyrer själva?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats