Jennie-Lie

V.10

Kollade tillbaka i mitt arkiv här om dagen och insåg att min veckouppdatering när jag var gravid är så rolig att ha kvar. Men jag har tappat lite uppdateringen kring Leia och Mattis utveckling. Så från och med nu kommer måndagar vara uppdatering på vad som är nytt med dem.
 
Idag är de 10 veckor i korrigerad ålder!
 
Leia
Vägde förra veckan 4800g och är 58cm lång. Leia har den senaste veckan börjat följa efter mig med blicken när jag rör mig runt i rummen. Hon är också väldigt medveten om jag är där eller inte, det kan räcka att jag ska gå till köket och hämta något så skriker hon, men direkt jag kommer tillbaka in i rummet så blir hon tyst.
 
Även fast Leia mest har fått flaskan i sitt liv, för att vi ska ha koll på vad hon får i sig, så har hon kommit in i en riktigt tutt-period. Hon skriker och skriker tills hon får amma, och då slocknar hon på två sekunder. Hon som alltid varit den lugna och trötta av dem är just nu den svåraste att få och somna. Hon skriker mycket just nu, men allt hon vill ha är närhet och att få sova nära nära. Då är livet toppen!
 
Leia snackar lite grann, någon gång om dagen, när hon pratar så är det väldigt ljust och hon ger ifrån sig små glädje skrik. Hon ler med hela ansiktet men skrattar inte ljudligt. 
 
Bästa som finns just nu: Mammas bröst, varmt, gott och mat precis när jag vill.
Värsta som finns just nu: Att sova i egen säng, det är kallt, tråkigt och helt onödigt.
 

10 veckors bebisarna! 

Mattis
Vägde förra veckan 6090g och är 60cm lång. Mattis har förut inte skrattat eller lett så mycket, men nu är han igång. Flera gånger om dagen vill han busa och snacka. Hans prat liknar ett görglande och han använder mycket tungan. Händerna har blivit mycket intressanta och han ska gärna stoppa dem i munnen. Och skrattet, han har börjat skratta så mycket, ett riktigt ”Janne Långben-skratt”.
 
Eftersom att syrran ammat mer så har han fått tagit mer flaska, det har gått superbra men lite ont i magen har han haft på nätterna. Men efter en fis eller två så somnar han om. Och annars så är det Mattis som är lättast att lägga på kvällarna. Lite mat, ett varmt täcke och en napp i munnen så somnar han oftast ganska direkt.
 
Bästa som finns just nu: Den spelande mobilen vid sängen, oj så vi snackar!
Värsta som finns just nu: När jag somnat och syrran slår mig, då blir jag arg!
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Haha, känner igen det där med att tutta och snutta i två minuter och sen slockna 🙂 Här var det likadant ett tag. Ledsen och protester tills man fick ett bröst i munnen. Då rullade ögonen bakåt direkt och så sov man efter ett par minuter. Gulligt på sitt sätt men… och när det dessutom finns en brorsa som också kanske vill ha 😉

stats