Jennie-Lie

V.29 – Tredje trimestern

Tänk att det är 10 veckor sedan jag postade första veckoinlägget, v.19 och att vi idag går in i tredje och sista trimestern. Ni vet att ni nya läsare kan kika in på dessa under kategoring vecka för vecka. Men nu kör vi veckans uppdatering.

Fostret väger nu runt 1,2 kilogram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på dig som är gravid. En del kan sparka så hårt att det ömmar på någon viss punkt.

Vilken otroligt dålig och jobbig vecka jag har haft, ber om ursäkt för alla klag inlägg. Förra veckan började jag med att vara ordentligt förkyld, låg mest nerbäddad fram till onsdagen. Sen började jag bli bättre men en liten nysning gjorde så min ländrygg packade ihop. Att vara förkyld när man är gravid var iallafall inte så jobbigt som jag trott, det jobbigaste var nog just nysningarna. Men att inte ha en rygg som är OK när man väger mycket mer än man brukar och behöver snurra på sig i sängen för att hitta bra sovställningar är hemskt.
 
– Som ni har sett på några bilder så är det just nu mycket fokus på att läsa på inför födseln. Både vaginalt och planerat kejsarsnitt beroende på vad vi har får för val.
– Ultraljudet förra veckan visade två friska och starka troll som gärna sparkade undan ultraljudsapparaten och gjorde det till en utmaning för läkaren att få alla mått hon behövde.
– På kvällarna får jag ofta sura uppstötningar och halsbränna, som tur är så hjälper de receptfria tabletterna väldigt bra så det är inget jag lider så mycket av. Däremot så försöker jag välja bort all stark mat eftersom det verkligen gör magen ont just nu.
– Blir mer och mer nyfiken på vilka dessa som troll är, hur kommer de se ut? Kommer de vara lik mig och Hampus? Kommer de vara lik varandra? Vill de vara nära eller kommer de vilja vara för sig själv? Jag ser framemot att få lära känna er mina hjärtan.

En snabb spegelbild på magen!  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats