Jennie-Lie

Vabruari börjar

Ja imorgon kliver vi alltså in i februari, eller Vabruari som det kallas hos småbarnsföräldrar. Det här är som ni vet första året vi kommer ha barn på förskolan under denna tiden. Vi började ju redan igår med att hämta hem barn tidigt från förskolan eftersom Mattis var lite varm, men den låg stadigt på 37,7 hela kvällen och imorse var den borta så de fick åka på förskolan idag (pedagogerna som sa att om de inte blir högre än 38 och han inte är förkyld så är det bara att lämna honom).
 
Men hur gör man då för att vara så förberedd som möjligt inför denna månad? För att minska stress, bråk och att det tär på förhållandet. Såklart är det olika för alla men det här är saker som vi har gjort i förebyggande syfte.
 
1. Planera innan
Diskutera igenom olika scenarion, vad gör ni? Vem blir hemma? Och hur bestämmer man vems möten som är viktigast?
 
2. Schema
Gör ett grundschema med vem som vabbar vilka dagar. Då kan ni undvika att boka in viktiga möten/ärenden just dessa dagar.
 
3. Ojämnt
Skulle någon ha otur så att alla sjukdagar hamnar på ens dagar så måste man flagga, inte surt när det brinner utan när du känner det börjar bli ojämnt så säg det. ”Jag har Vabbat 5 dagar de senasta två veckorna och jag har en deadline nästa tisdag, kan du ta eventuell VAB resten av veckan?”
 
4. Hjälp
Ta redan nu reda på om ni har någon nära familj eller vän som skulle kunna tänka sig att vabba. För det får dem! Kom ihåg att första gången så måste man ringa Försäkringskassan för att fixa så de kan vabba. Såklart blir det ett litet inkomstbortfall som den som tar sig an vab-dagen måste vara medveten om. Vi har bland annat faster och farmor som erbjudit sig att vabba.
 
5. Ladda upp med mys
Se till att förråden hemma inte bara är laddade med mediciner och vätskeersättning, utan även gottis. Om barnen blir magsjuk eller får hög feber så är det viktigt att de får i sig någonting, och då lockar oftast favoritsaker som glass, sylt, rostade mackor. Se till så att pyjamasarna finns redo, filtar i soffan så det bara är att slänga sig framför tvn och kika på disneyfilmer tillsammans dagen då telefonen ringer och du måste hämta hem en sjukling.
 
Förra året i januari låg vi hela familjen magsjuk, två utslagna småttingar bredvid mamma i en uppblåsbar säng framför tvn dagen efter magsjukan.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats