Jennie-Lie

V.11

Glömde helt bort att skriva veckouppdateringen på trollen igår! Så den kommer nu!
 
Vi har inte vägt eller mätt dem denna vecka, men de fortsätter att växa alldeles för fort.
 
Leia
Mycket har hänt med denna lilla damen den här veckan. Hon är superstadig i nacken, vill mer än gärna stå och kika runt i rummet. Lampor är fortfarande favoritprylen att fästa blicken på. Hon pratar mer och mer, högt och gällt och glatt! Den här veckan är första gången som hon också upptäckt sin bror. När de båda är pigga och vill sitta/stå så ställer vi dem nära varandra och Leia skiner alltid upp som en sol och börjar prata på.
 
Hon har blivit lite lugnare när det gäller amningen, men hon har fortfarande svårt att somna själv så innan varje tupplur så blir det ett litet skrikkalas. Men lindar man in henne i en filt och vaggar henne så somnar hon ganska fort.
 
Igår skrattade hon det första riktiga skrattet när vi var vid skötbordet och sjöng ”En kulen natt”. Flera gånger om, snacka om att hjärtat smälter varje gång.
 
 
VET NI VAD SOM HÄNDE EXAKT JUST NU!? Leia vände på sig från mage till rygg! Wohoo grymmaste tjejen!
 
Lämnade henne på mage och nu ligger hon så här!

Bästa som finns just nu: När mamma sjunger ”En kulen natt”
Värsta som finns just nu: Att jag måste sova, missar ju så himla mycket.
 
Mattis
Mattis har haft en lite lugnare vecka, men rent allmänt så är han en så otroligt skön kille just nu. Så fort han är vaken så ler han och skrattar. Flera gånger har han haft riktiga skrattattacker, när han skrattar så mycket att hans huvud far bakåt. Det ser för roligt ut alltså!
 
Händerna används mer och mer, till att stoppa i munnen, vifta lite mot det han gillar eller bara ligga och gnugga dem mot varandra. Och han har lärt sig att gunga babysittern helt själv, han spänner ut magen och hela kroppen och släpper ner den igen, och gör så några gånger om så han får till ett riktigt bra gung.
 
Han har fått lite svårt att ta flaskan, inte för att han inte vill, utanför att han liksom inte får något bra grepp. Undrar om det är för att nappen är för liten? Ska pröva köpa nästa storlek på napp för att se om det hjälper något.
Storlek 56 är precis på gränsen nu, nästa vecka kommer det säkert att vara alldeles för litet. 
 
Bästa som finns just nu: När jag får sitta och snacka med mamma eller pappa.
Värsta som finns just nu: Att äta ur de där jäkla flaskorna, kommer ju ingen mat.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats