Header Image

Jennie-Lie

Hej! Underbart att du har hittat till min blogg. Här skriver jag, Jennie-Lie, om mitt liv tillsammans med min man Hampus och våra tvillingar Leia och Mattis. De föddes 28 maj 2015 i vecka 31. Och i Januari 2018 väntar vi ett litet syskon. Vill ni kontakta mig för frågor eller samarbeten så gör ni det på [email protected]

Grilltips!

Publicerad,

Här skiner solen så ikväll blir det grillning på balkongen. Vi lagade en så himla god och enkel rätt på grillen som jag vill tipsa om, Lax med äppel- och citronglaze.

Laxen:
salt
nymalen svartpeppar
1/2 dl finhackad färsk dill
1 laxsida (cirka 1 kg)

Äppel- och citronglaze:
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl flytande honung

Gör så här:
1. Salta, peppra och gnid in dill i laxen och grilla indirekt cirka 25 minuter.

2. Om man vill ha riktigt krispigt skinn på laxen kan man lägga den över glöden cirka 5 minuter så får den krisp och färg. Laxen ska få en innertemperatur på ungefär 50 grader.

3. Koka ihop äppeljuice, citronjuice och socker cirka 5 minuter. Låt svalna.

4. Pensla laxen mot slutet av grillningen med glazen. 
Servera laxen med färskpotatis och en härlig sommarsallad. Snabbt och enkelt, helt perfekt när man har två småtroll som behöver uppmärksamhet!

1 Kommentar

  1. Väldigt gott var det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *