Kände att vi behövde lite påskkänsla här hemma. Så jag tog och slängde ihop min mammas påsktårta:
Marängbotten
4 äggvitor
2 dl socker
3 dö rice krispies
Vispa ägg och socker hårt till en marängsmet, pröva alltid vända bunken upp och ner (försiktigt) så vet du att det är tillräckligt vispat. Rör sedan försiktigt ner flingorna.
Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna och in i ugnen på 125g i 80 min.
Smörkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 dl grädde
100 g smör
Rör ihop alla ingredienser utom smöret. Låt det puttra på svag värme, under omrörning, för att tjockna. Ta av kastrullen från plattan och rör sedan ner smöret. Nu ska det bara svalna!
Dela bottnen i två delar, bred på smörkrämen mellan marängen, på med vispad grädde och frukt eller bär till dekoration. Jag använder mig av persikor och mandariner.
Njut!
Skall testas det lovar jag
Kära sonhustru
Den fick du till bra.
WOW!!!!!!