Header Image

Jennie-Lie

Hej! Underbart att du har hittat till min blogg. Här skriver jag, Jennie-Lie, om mitt liv tillsammans med min man Hampus och våra tvillingar Leia och Mattis. De föddes 28 maj 2015 i vecka 31. Och i Januari 2018 väntar vi ett litet syskon. Vill ni kontakta mig för frågor eller samarbeten så gör ni det på [email protected]

Mammas påsktårta

Publicerad,

Kände att vi behövde lite påskkänsla här hemma. Så jag tog och slängde ihop min mammas påsktårta:

Marängbotten 
4 äggvitor
2 dl socker
3 dö rice krispies
Vispa ägg och socker hårt till en marängsmet, pröva alltid vända bunken upp och ner (försiktigt) så vet du att det är tillräckligt vispat. Rör sedan försiktigt ner flingorna.
Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna och in i ugnen på 125g i 80 min.

Smörkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 dl grädde
100 g smör
Rör ihop alla ingredienser utom smöret. Låt det puttra på svag värme, under omrörning, för att tjockna. Ta av kastrullen från plattan och rör sedan ner smöret. Nu ska det bara svalna!
Dela bottnen i två delar, bred på smörkrämen mellan marängen, på med vispad grädde och frukt eller bär till dekoration. Jag använder mig av persikor och mandariner.

Njut! 

3 Kommentarer

  1. Den fick du till bra.

  2. Skall testas det lovar jag
    Kära sonhustru

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *